Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na půlměsíčky. Připravíme si kuskus - 200g kuskusu zalijeme 300ml vroucí vody, přidáme lžičku olivového oleje, minutu povaříme, odstavíme a zakryté necháme deset minut odpočinout. Mezitím si nachystáme zeleninu s masem. Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme dva stroužky česneku nakrájeného na plátky, papriku, rajčata (kdo chce, oloupe, kdo nechce, dá neoloupané) a chvilku necháme podusit. Přidáme cuketu, čerstvý fenykl, osolíme, okořeníme citronovou trávou, pepřem, troškou vegety a dusíme, až je zelenina měkká. Vsypeme nakrájené maso - zbytky kuřete, pečeného vepřového, krůtího - a prohřejeme. Dochutíme prolisovaným stroužkem česneku. Do této směsi vmícháme kuskus a podáváme.
Tip: Jde to samozřejmě i bez masa, nebo si nejdřív maso orestujeme :-). I s rybou to nemusí být marné :-).
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek